Le Pays de
Charleroi


Inzoombare kaart

Print Recommend

Stedelijk Toerisme

Charleroi telt 200000 inwoners maar zit vrankerd in een agglomeratie van een half miljoen inwoners. Daarmee is het de grootste Waalse metropool.

Charleroi biedt u alle voordelen van een grootstad.Er is een ruime keuze aan restaurants, waar u van verfijnde Franse tot exotische gerechten vindt, comfortabele hotels, moderne bioscopen, en tal van uitgaansmogelijkheden zoals discotheken, nachtclubs, theatercafés...

Elke bezoeker, ongeacht de reden waarom hij naar Charleroi is gekomen, houdt ervan om in, de winkelstraten rond te hangen. Een souvenir zoeken, een stripalbum kopen, proeven van regionale producten zoals pralines en bieren, elke reden is goed om te flaneren door de straten van het centrum. In Charleroi bieden de koopcentra, de verkeersvrije straten en de winkelsgalerijen u een brede keuze aan, en altijd merkt u daar de brede glimlach van de "Carolo" (zo noemt men de inwoner van Charleroi).

De pittoreske Zondagsmarkt van Charleroi, die teruggaat tot 1709, brengt elke week massa's volk op de been.

In Charleroi worden het hele jaar door voorstellingen, festivals en grote tentoonstellingen met internationale uitstraling georganiseerd.

Eten ?

Categorieën

Amusement ?

Categorieën

Logeren ?

Quoi de neuf ?

Augustuskermis - Groot rad, schietkramen, suikerspin, sensationele attracti ...

van 31 maart 2018 tot 23 april 2018

De cavalcade van Fleurus - De stoet door de straten van Fleurus duurt meer dan zes uu ...

op 01 april 2018

van :
tot :

+ d'infos