Le Pays de
Charleroi







Inzoombare kaart

Print Recommend

Bistrots de terroir

Meteen bij binnenkomst in een streekrestaurant met het keurmerk "bistrot de terroir" valt het u

onmiddelijk op : de hartelijke en buitengewone gastvrijheid die zo kenmerkend is voor de hele streek. U bent niet voor niets in een "bistrot de terroir".

Om aangesloten te zijn bij het keurmerk "bistrot de terroir", moet het restaurant voldoen aan enkele criteria, zoals de ontvangst van gasten, het bieden van toeristische informatie en, bovenal, de kwaliteit van de lokale producten.

Een "bistrot de terroir" :

  • biedt minstens drie regionale producten op de menukaart en, in het geval van een eenvoudig eetcafé, een schotel met lokale specialiteiten;
  • heeft aandacht voor de kwaliteit en de herkomst van zijn producten;
  • adviseert de klant over de toeristische troeven van de regio; is ingeschreven bij de Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV).

 

Eten ?

Categorieën

Amusement ?

Categorieën

Logeren ?

Quoi de neuf ?

van :
tot :

+ d'infos