Le Pays de
Charleroi

Inzoombare kaart

Print Recommend

RAVeL

De RAVeL is een netwerk van wegen voor langzame en dus niet-gemotoriseerde weggebruikers, zoals wandelaars, fietsers, rolstoelgebruikers, rollers, ruiters (wanneer de breedte van het pad het toelaat) enz. De hoofdmoot van het netwerk bestaat momenteel uit jaagpaden. Ze worden aangevuld door een reeks beddingen van voormalige spoorlijnen die aangepast werden aan hun nieuwe vrijetijdsfunctie. Op termijn zullen de oude tracés van treinen en buurttrams twee derde van het netwerk uitmaken.

 De RAVeL is een leuke aanwinst voor wandelingen, ontmoetingen en ontdekkingen. De wandelaar laat de gejaagdheid van het dagelijkse leven achter zich, neemt een natuurbad en maakt kennis met het historische en toeristische erfgoed langs het parcours.

 Kortom, de RAVeL is een andere manier om de streek van Charleroi te ontdekken.

 RAVeL 1 ‘La Houillère’

 ‘La Houillère’ (de kolenmijn) biedt een verbazingwekkend parcours met een bijna volledig eigen bedding die quasi het hele noordoosten van Charleroi doorkruist. De voormalige lijn 119, 14 km lang, wordt aangevuld met een traject van 6 km van de oude lijn 122a. Met La Houillère komt u bij de twee oevers van de Beneden-Samber in Châtelet en het kanaal Charleroi-Brussel in Roux.

 RAveL 3

 Charleroi is vastgeknoopt aan twee waterwegen: de Samber en het kanaal Charleroi-Brussel.
De RAVeL 3 die de jaagpaden volgt, laat fi etsers de keuze voor hun route: hetzij naar het land van Geminiacum door het kanaal naar het noorden te volgen, hetzij de Samber volgen naar de opmerkelijke site van de abdij van Aulne en de Boven- Samber.

 Relais RAVeL:

 Het oude treinstation van Gilly Sart-Allet is het enige nog bestaande station langs het parcours.
Mogelijkheid om een hapje te eten in het stationsbuffet op zaterdag en zondag.is het enige nog bestaande station langs het parcours.
Mogelijkheid om een hapje te eten in het stationsbuffet op zaterdag en zondag.

Eten ?

Categorieën

Amusement ?

Categorieën

Logeren ?

Quoi de neuf ?

Carnaval van Charleroi - Het carnaval van Charleroi vindt plaats op de dag « M ...

op 25 februari 2020

Cavalcade van Châtelet - Is een eeuwenoude processie die plaatsvindt op Palmzondag. ...

op 05 april 2020

van :
tot :

+ d'infos

Charleroi04 avril 2018