Print Recommend

Groepen

 Het land van Charleroi zoals U het nog niet kende... 

Laat u door ons meevoeren door het Land van Charleroi en zijn geschiedenis. We vertrekken vanuit ziyn middeleeuwse erfgoed, trotseren de hitte van zijn steenkool, glas en smederijen en die van de ovens van de pottenbakkers, en eindigen met de geboorte van de aeropol die het Charleroi van morgen schetst.

U zult versteld staan van de veelzijdigheid van de landschappen in deze strrek! Naast een indrukwekkend indutrieel erfgoed uit de 19de eeuw ontdekt u bruisende stadscentra en het herdelijke landschap van het platteland, het laagland van de kanalen, de terrils en haar kunsmatige "heuvels" die zijn uigegroeid tot heuse natuurreservaten.

Slenter door onze musea en historistische sites als door de pagina's van een boek dat u inwjdt in de prestigieuze bloei van het Land van Charleroi in de 19de-20ste eeuw. Steenkool, ijzer, glas en aardewerk... Al deze getuigen van de industriƫle archeologie en zijn vertegenwoordigd in musea die in binnen-en buitenland faam verwierven : het Bois du Cazier en zijn industriemuseum, het glasmuseum, het Pottenbakkerijhuis...
De ziel van de streek kwam tot uiting in kunstwerken, zoals in de schilderijen van Pierre Paulus of Magritte ondergebracht in het museum voor Schone Kunsten of in de werken van de achtste kunst die in het fotographiemuseum prijken.

De majestueuze kastelen van Monceau en Trazegnies getuigen van enn ver verleden, terwijl de art nouveau gebouwen de klok honderd jaar terugdraaien.

Voor meer informatie of de reservatie van een ontdekkingsdag kunt u steeds terecht bij het Maison du Tourisme.

Maison du Tourisme du Pays de Charleroi
Place Charles II, 20 - 6000 CHARLEROI
+32(0)71/86.14.14
maison.tourisme@charleroi.be

Onze enige wens?

U deze streek laten ontdekken en een plaatsje in uw hart geven!